Gaudiu d’una tranquila ruta a peu on conèixer el patrimoni de la pedra seca del Bages al territori del Parc Natural de Sant Llorenç de munt i l’Obac.

Emplaçades en la seva gran majoria al municipi del Pont de Vilomara i Rocafort, a les Tines de la Vall del Flequer hi descobrireu aquest valuós patrimoni rural. Les tines, situades al llarg de la riba del torrent del Flequer, estan disposades en petits grups on els pagesos de la zona hi abocaven el raïm per premsar-lo i dipositar-lo posteriorment en tines situades a un nivell inferior per a la seva fermentació.

Aquestes estructures són úniques a Catalunya i us sorprendran per la seva arquitectura i estat de conservació. Les parets d’aquestes construccions estaven fetes amb gres, una roca que per les condicions en que es va formar aquí acostuma a aparèixer amb formes planes, de diferents gruixos i que han estat extensament aprofitades directament tant per la construcció de tines com de les cabanes i murs de pedra seca.


Punts d'interès turístic

Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac

Aparcament / com arribar

Pàrquing ca n'Oristrell

Més informació

www.rutadelvidobages.cat

Et recomanem

Els distintius de qualitat del Bages

Punt d'informació turísticaEstrella MichelinCarta Eureopa de Turisme Sostenible (CETS)Restaurants de les 4 temporades gastronòmiques del BagesEl Rebost del BagesDO Pla de BagesGeoparc de la Catalunya CentralBiosphere

Els camins del Bages

Parc de la Sèquia3 montsCamí de Sant JaumeCamí OlibaCamí Ignasià