18 de juny de 2020

ACTUALITZACIÓ DEL RECULL DE NOUS AJUTS I FORMACIONS PER PAL·LIAR ELS EFECTES DE LA COVID-19

ACTUALITZACIÓ DEL RECULL DE NOUS AJUTS I FORMACIONS PER PAL·LIAR ELS EFECTES DE LA COVID-19

 

Atès que el Bages ja ha entrat a la fase 3 del desconfinament aquesta setmana en el marc de les mesures extraordinàries establertes a causa del COVID-19, actualitzem els nous ajuts econòmics als quals el sector turístic es pot adherir, així com un recull de  formacions en línia d’interès per a la reactivació de l’activitat en aquest document.  

D’aquest recull, destaquem: 

  • AJUTS CONSELL COMARCAL DEL BAGES, que com vam informar la setmana passada, ja es poden sol·licitar. Més informació

 

  • NOVA LÍNIA D’AJUTS PER AL SECTOR TURÍSTIC DE LA GENERALITAT

Aquesta segona línia d’ajuts directes, impulsada pel Departament d’Empresa i Coneixement i dotada de 8,5 milions d’euros, està dirigida a autònoms i empreses del sector turístic de Catalunya afectats econòmicament per les conseqüències de la COVID-19 de la Generalitat de Catalunya.  que no van poder ser atesos amb la primera línia d’ajuts de l’abril.

Es tracta d’un ajut en forma d’aportació única per beneficiari amb imports que oscil·len entre els 1.000 i 10.000 euros en funció de la tipologia de professional i empresa que el sol·liciti. 

Poden ser beneficiaris d’aquesta subvenció els guies de turisme de Catalunya habilitats; titulars d’establiments d’allotjament turístic (establiments hotelers, apartaments turístics, càmpings i establiments de turisme rural); explotadors d’habitatges d’ús turístic; agències de viatges; i persones o empreses que contribueixen a dinamitzar el turisme a través de les activitats següents: congressos i turisme de reunions; rutes guiades, culturals, sortides de coneixement del patrimoni i el medi natural i excursions; senderisme i cicloturisme; enoturisme; ecoturisme; activitats aquàtiques i nàutiques; i activitats desenvolupades en parcs de natura, aquàtics i temàtics.

El formulari de sol·licitud estarà disponible al Canal Empresa properament. Atès que els ajuts s’atorguen per concurrència no competitiva, és important ser àgils en la sol·licitud.  Més informació .

 

  • WEBINARS SOBRE MESURES DE PREVENCIÓ COVID19 PER A ESTABLIMENTS TURÍSTICS a càrrec de Màrius Martí i Gutiérrrez i organitzat per la Diputació de Barcelona 

Si us vau perdre les sessions, podeu visualitzar els vídeos a través d’aquesta pàgina

Aquest recull se suma al document elaborat a l’abril. 

Els distintius de qualitat del Bages

Punt d'informació turísticaEstrella MichelinCarta Eureopa de Turisme Sostenible (CETS)Restaurants de les 4 temporades gastronòmiques del BagesEl Rebost del BagesDO Pla de BagesGeoparc de la Catalunya CentralBiosphere

Els camins del Bages

Parc de la Sèquia3 montsCamí de Sant JaumeCamí OlibaCamí Ignasià