8 de juliol de 2020

Aquest juliol, vine al Bages amb tota la família!

Aquest juliol, vine al Bages amb tota la família!

 

Després de mesos tancats a casa, tens ganes d’activitats en família a l’aire lliure? Aquest estiu et recomanem 5 activitats al Bages divertides i entretingudes tant per a grans com petits. 

Passeu un dia al Centre d’apropament a la natura del Mujal entre animals salvatges, de granja i exòtics, descobriu la veritable història de la Torre de la Minyona a Cardona o el Secret del Liber Salis a la muntanya de sal, jugueu al joc de pistes a l’hort ecològic del Món Sant Benet amb collita de productes inclosa o sentiu-vos arqueòlegs per un dia al Poblat Ibèric el Cogulló de Sallent amb un taller d’arqueologia. 

Us ho perdreu?

 

Centre d’apropament a la Natura 

Al Centre d’apropament a la natura del Mujal, a Navàs, descobriràs, tocaràs, veuràs, escoltaràs i viuràs la natura a través d’instal·lacions i tallers que t’aproparan a la vida dels animals, tant autòctons com exòtics, en una visita guiada als animals salvatges, als de granja i a l’aviari, al toca-toca d’exòtics, al terrari i a les aus rapinyaires, amb activitats i jocs d’aigua a la tarda. La granja disposa també d’una zona de pícnic i ofereix servei de barbacoes per passar un dia d’esbarjo amb tota la família. Cal reserva prèvia. 

Més info

 

 

Visita teatralitzada al Castell de Cardona: “La veritable història de la Torre de la Minyona

La veritable història de la Torre de la Minyona és una divertida i agradable visita al conjunt monumental del Castell de Cardona,  en  format d’aventura, per descobrir el gran secret de la llegenda  medieval de la Torre de la Minyona. Un recorregut teatralitzat d’una hora i mitja per la història i la fortalesa especialment pensat per al públic familiar. Cal reserva prèvia. 

Més info

 

 

Visita teatralitzada a la Muntanya de Sal: “Projecte Alquímia: el Secret del Liber Salis

Els germans Bartomeu, la Carlota i en Tomeu, són científics exploradors amb coneixements en un munt de camps de la ciència. Són descendents d’en Guillem Bartomeu, alquimista medieval del Segle XV, autor del LIBER SALIS, el llibre de la Sal, on va recollir tots els seus coneixements sobre la Muntanya… i també el seu gran secret. Han passat segles i ara, un dels dos germans Bartomeu, ens proposa acompanyar-lo en la fase final del Projecte Alquímia: la troballa d’un nou mineral, una pedra que canviarà la història de la humanitat.

En aquesta expedició ens endinsarem a la Muntanya de Sal, n’aprendrem la formació, la història,  les formes d’extracció, els tipus de sal… La gaudirem amb els cinc sentits al mateix temps que hi deixarem volar la imaginació per descobrir un món màgic on tot és possible. Cal reserva prèvia. 

Més info

 

Baixem de l’hort al Món Sant Benet

Una de les activitats per aquest estiu és Baixem de l’hort. A partir d’un petit joc de pistes, cada família podrà descobrir l’hort, veure quins productes s’hi cultiven i deduir com funcionen els cultius ecològics, així com la importància i la funció dels insectes… i acabaran construint un petit hotel per aquests animals tan importants pels horts. Una proposta divertida i didàctica que acaba amb collita i tast de productes. Cal reserva prèvia. 

Més info

 

 

Sigues arqueòleg al poblat ibèric del Cogulló a Sallent

Sabies que a Sallent hi ha un poblat ibèric? Situat dalt d’un turó estratègic de 476 metres, trobem el poblat ibèric del Cogulló, un recinte fortificat d’uns 5000m2. Tots els diumenges a partir del 19 de juliol fins al 30 d’agost a les 11am podeu visitar el poblat i fer l’activitat d’arqueologia en família. Cal fer reserva prèvia a través de www.sallentturisme.cat

Reserva

 

 

Explora el Bages

I si vius al Bages i vols seu un autèntic ambaixador de la comarca, recorda quines són les 40 coses que has de fer-hi abans dels 12 anys! Descarrega’t el passaport d’ambaixador i Explora el Bages en família!

Vull el passaport del Bages

Els distintius de qualitat del Bages

Punt d'informació turísticaEstrella MichelinCarta Eureopa de Turisme Sostenible (CETS)Restaurants de les 4 temporades gastronòmiques del BagesEl Rebost del BagesDO Pla de BagesGeoparc de la Catalunya CentralBiosphere

Els camins del Bages

Parc de la Sèquia3 montsCamí de Sant JaumeCamí OlibaCamí Ignasià