23 d'octubre de 2020

La guia de l’albergínia blanca del Rebost del Bages ja és aquí, aconsegueix-la!

Aquest divendres dia 23 d’octubre s’ha presentat online, amb un Instagram live la tercera guia del Rebost del Bages, la guia de l’albergínia blanca, que posa en valor aquest tresor gastronòmic de la comarca.  

Es tracta d’un projecte liderat pel Rebost del Bages, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sant Fruitós, i compta amb el suport de la Xarxa de Productes de la Terra de la Diputació de Barcelona. Fundació Alícia ha estat l’organisme encarregat de desenvolupar els continguts de la guia. 

L’albergínia blanca, un dels productes singulars del Bages, ja té la seva pròpia guia, que s’afegeix a les que ja disposen altres productes com els tomàquets del Bages o el mató de Montserrat. La publicació, que porta per títol “L’albergínia blanca. Un tresor gastronòmic del Bages”, inclou informació sobre la història i el procés de recuperació d’aquesta varietat d’albergínia, que avui cultiven molts pagesos i pageses de la comarca i es pot trobar des del juliol i fins a l’octubre a la majoria de mercats, comerços i establiments de restauració que treballen el producte de proximitat. També s’explica com reconèixer-ne la qualitat, les seves propietats nutricionals, com tractar-la, com conservar-la i quines són les millors combinacions culinàries segons el tipus de tall que se’n faci. A més, dona idees per cuinar l’albergínia blanca a casa i mostra les receptes que han aportat diferents restaurants del territori. Com a novetat, també s’hi poden trobar opcions de maridatge dels productes del territori amb els vins de la DO Pla de Bages.

El Rebost de Bages ha editat 1.000 exemplars en paper de la guia “L’albergínia blanca, que es podran trobar a l’Oficina de Turisme de Manresa i a l’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages. 

Si voleu aconseguir de manera immediata aquesta nova publicació, podeu descarregar la guia aquí. 

Visca el producte local!

Els distintius de qualitat del Bages

Punt d'informació turísticaEstrella MichelinCarta Eureopa de Turisme Sostenible (CETS)Restaurants de les 4 temporades gastronòmiques del BagesEl Rebost del BagesDO Pla de BagesGeoparc de la Catalunya CentralBiosphere

Els camins del Bages

Parc de la Sèquia3 montsCamí de Sant JaumeCamí OlibaCamí Ignasià