27 d'octubre de 2020

Subvencions per a la restauració

CONVOCATÒRIA PER A LA CONCESSIÓ DE SUBVENCION EN L’ÀMBIT DE LES ACTIVITATS DE RESTAURACIÓ

 

Al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya número 8256, de data 27 d’octubre de 2020, ha sortit publicada la RESOLUCIÓ per la qual s’obre la convocatòria per a la concessió de subvencions en l’àmbit de les activitats de restauraciói els centres d’estètica i bellesa afectats econòmicament per la COVID-19 (ref.BDNS 530049): Resolució de la convocatòria
 
Us recordem, que el passat 22 d’octubre, va sortir publicada RESOLUCIÓ per la qual s’aproven les bases reguladores per a la concessió de subvencions en l’àmbit de les activitats de restauració i dels centres d’estètica i bellesa afectats econòmicament per la COVID-19: Resolució de la convocatòria

 

PRESENTACIÓ DE LA SOL·LICITUD 

El termini de presentació de les sol·licituds, juntament amb la documentació corresponent comença demà dimecres 28 d’octubbre a les 9:00 hores del matí fins un termini de 15 dies o fins l’exhauriment del pressupost destinat a aquest programa amb el límit màxim del dia 31 de desembre de 2020.

 

IMPORTANT

– Us recomanem que prepareu la documentació urgentment, ja que l’adjudicació es farà per ordre d’entrada de les sol·licituds.  
– Les sol·licituds es presentaran per mitjans telemàtics, acompanyades de la documentació que preveuen aquestes bases a través del Canal Empresa (http://canalempresa.gencat.cat).
– La identificació de la persona sol·licitant es farà a través dels sistemes de signatura electrònica admesos per la Seu electrònica i que es poden consultar a: https://seu.gencat.cat/ca/certificats-sistemes-signatura-electronica-seu.html.
– En aquest enllaç hi trobareu un resum d’aclariments 

 

Algunes preguntes freqüents 

Qui pot sol·licitar aquesta subvenció?

Els professionals autònoms i pimes que prestin activitats de restauració (bars, restaurants i cafeteries, inclosos aquells que presten la seva activitat dins d’un establiment col·lectiu com poden ser centres comercials o mercats municipals), donades d’alta en el cens de l’impost d’activitats econòmiques, que han estat obligades al tancament en base a la Resolució SLT/2546/2020, de 15 d’octubre, per la qual s’adopten noves mesures de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 al territori de Catalunya.

 

Si un restaurant està tancat però fa menjar per emportar, es considera beneficiari?

Si, és beneficiari d’aquest programa de subvencions.

 

Una empresa de servei de càtering pot sol·licitar aquesta subvenció?

No, no es considera un possible beneficiari.

 

La concessió va per ordre d’entrada?

Si. El procediment de concessió de les subvencions regulades en aquestes bases és el de concurrència no competitiva. El criteri d’atorgament de les subvencions serà l’ordre cronològic de presentació de les sol·licituds, i el termini de presentació de les sol·licituds serà de quinze dies a partir de l’endemà de la publicació en el DOGC de la convocatòria o fins a exhaurir la dotació pressupostària indicada a la resolució de convocatòria.

 

Com es tramita la sol·licitud?

Utilitzant el model normalitzat de formulari de sol·licitud que us podreu descarregar a l’enllaç directe que trobareu a la pàgina d’inici de la web del CCAM, un cop s’hagi obert el tràmit.

 

Quina documentació em caldrà presentar per demanar la subvenció?

Apart d’omplir el formulari de sol·licitud caldrà adjuntar

 

Quines despeses són subvencionables?

Qualsevol despesa que s’hagi tingut des de l’1 de gener de 2020 (lloguers, subministres, compra de productes/mercaderies, despeses de gestoria…) de la qual en tinguem una factura.

 

Si tinc més d’un establiment puc demanar més d’una subvenció?

No. Tan sols es permet una sol·licitud per beneficiari (NIF)

 

És incompatible amb alguna altra subvenció que he demanat aquest any al CCAM o a altres organismes?

No. Aquesta subvenció és compatible amb qualsevol línia d’ajut de l’estat o de la Generalitat.

Els distintius de qualitat del Bages

Punt d'informació turísticaEstrella MichelinCarta Eureopa de Turisme Sostenible (CETS)Restaurants de les 4 temporades gastronòmiques del BagesEl Rebost del BagesDO Pla de BagesGeoparc de la Catalunya CentralBiosphere

Els camins del Bages

Parc de la Sèquia3 montsCamí de Sant JaumeCamí OlibaCamí Ignasià