15 de març de 2021

Els Tallers de Turisme d’enguany arrenquen parlant de la gestió de la reputació en temps de Covid

Els Tallers de Turisme d’enguany arrenquen parlant de la gestió de la reputació en temps de Covid

 

  • El primer taller es farà el dijous 18 de març en modalitat on line

Bages Turisme comença aquest dijous els Tallers de Turisme, petites càpsules formatives i eminentment pràctiques adreçades a empreses privades i entitats públiques vinculades al sector del turisme que podeu consultar aquí. El primer taller estarà centrat en la gestió de la reputació en temps de Covid i pretén donar recursos perquè empreses i entitats puguin gestionar proactivament la seva reputació a Internet tenint en compte situacions que poden passar amb l’escenari actual com les cancel·lacions per motius sanitaris. Aquest taller, com tots els altres del programa d’enguany, es farà en format on line. Les inscripcions poden fer-se a https://www.cambrabcn.org/tallers_turisme.

I. OPINIÓ ONLINE DELS CLIENTS COM A PALANCA COMPETITIVA:
• Transcendència de la reputació online en el sector turístic.
• Nous reptes en gestió de reputació online derivats de la COVID-19.

II. FASES DE LA GESTIÓ PROACTIVA DE LA REPUTACIÓ ONLINE:
• Dissenyar un mapa de “moments confiança” del teu producte o destinació.
• Comunicar correctament protocols COVID (comercials i sanitaris)
• Localitzar i analitzar opinions de clients en portals rellevants.
• Analitzar la percepció de seguretat sanitària del teu negoci i sector.
• Incentivar a l’usuari a compartir la seva opinió a Internet.
• Adoptar bones pràctiques en gestió de respostes com a reforç de confiança.
• Reutilitzar contingut generat pels usuaris.

III. PLA D’ACCIÓ:
• Recapitulació de la sessió amb auto-qüestionari.
• Orientació per al disseny d’un pla de millora.

El cicle de tallers de turisme continuarà el mes de maig, amb un taller per ajudar a la digitalització del sector de la restauració. Al juliol se’n farà un altre centrat en com aconseguir més reserves on line amb una bona experiència d’usuari. El següent tindrà lloc el mes d’octubre i parlarà de com serà el turisme de natura del futur. Per últim, el mes de desembre se’n farà un de restauració sostenible, on s’ensenyarà als restaurants a elaborar i implementar un pla de residu zero.

Els Tallers de Turime són una iniciativa de la Cambra de Comerç de Barcelona i la Diputació de Barcelona i tenen per objectiu millorar la competitivitat de les empreses del sector. La virtualitat ha permès que, a part dels tallers que organitza Bages Turisme com a ens gestor, les empreses del Bages també puguin inscriure’s gratuïtament als tallers de la resta de comarques que Barcelona. Ja es pot consultar el calendari del mes de març i periòdicament s’anirà publicant el dels propers mesos.

Per a Agustí Comas, conseller de Turisme del Consell Comarcal del Bages, “el moment actual obliga a estar preparats per als canvis constants al sector del turisme. La pandèmia ha tingut efectes molt clars sobre l’activitat turística però ara s’obre un nou escenari amb moltes possibilitats. Amb aquests tallers, volem donar eines a les empreses per afrontar-lo amb les màximes garanties”.

 

Els distintius de qualitat del Bages

Punt d'informació turísticaEstrella MichelinCarta Eureopa de Turisme Sostenible (CETS)Restaurants de les 4 temporades gastronòmiques del BagesEl Rebost del BagesDO Pla de BagesGeoparc de la Catalunya CentralBiosphere

Els camins del Bages

Parc de la Sèquia3 montsCamí de Sant JaumeCamí OlibaCamí Ignasià