13 de març de 2023

Març 2023 – Ametllers florits, passejades i tastos per gaudir del mes de març

 

Ametllers florits, passejades i tastos per gaudir del mes de març

Encetem el mes de març amb els ametllers florits i l’esdeveniment esportiu popular més important del Bages, la Transéquia! Aquest any amb diverses novetats turístiques per gaudir de tot el cap de setmana. I si has agafat gana, et proposem diverses activitats enogastronòmiques amb les Jornades gastronòmiques del Camí Ignasià com a plat estrella.

La Transéquia

5 de març
Amb 25km de recorregut i només 10m de desnivell, la Transéquia és un dels esdeveniments esportius de referència del Bages per la seva bellesa natural, història, accessibilitat i solidaritat. Ressegueix a peu, corrent, amb btt o amb handbike el canal medieval de la Séquia, que construïren els manresans al segle XIV en un moment de forta sequera per a portar l’aigua del riu Llobregat des de Balsareny fins a Manresa i descobreix una de les principals obres d’enginyeria hidràulica de l’època medieval.

Inscriu-te!

Vine a fer turisme per la Transéquia

Aquest any aprofita la Transéquia per visitar el Bages. A més, tindràs un munt de descomptes i preus especials en allotjament i activitats exclusives per als participants.

Promocions

Rutes per l’entorn de la Séquia en BTT

Si ets amant de la BTT i vols seguir descobrint l’entorn de la Séquia aquesta primavera, et recomanem 3 itineraris senyalitzats que et permetran explorar el paisatge i el patrimoni dels municipis per on passa aquest canal d’aigua.

Descarrega’t el mapa

Jornades gastronòmiques del Camí Ignasià

11 i 12 de març
Si t’apassiona la gastronomia, tens una cita a Manresa durant el segon cap de setmana de març. A les Jornades Gastronòmiques del Camí Ignasià podràs descobrir, tastar i comprar els productes agroalimentaris més representatius del Bages i de la Rioja, el territori ignasià convidat d’aquest any, així com gaudir de tastos guiats i showcookings de cuina en directe.

Fes un cop d’ull al programa!

Activitats de temporada de la Ruta del vi

La màgia del sotabosc – Activitat enogastronòmica d’Abadal 

Aquest mes des de la Ruta del vi DO Pla de Bages et recomanem dues activitats enoturístiques de temporada:
La màgia del sotabosc a Abadal: Un sopar maridatge per tastar les delícies d’hivern amb tòfones del moianès i vins Adabal.
Winefulness a les Acàcies: L’activitat comença a peu de vinya tot fent un recorregut pel celler més petit del món. Aprendrem les tècniques del mindfulness aplicades al winefluness i acabarem amb el tast de 3 vins a la sala de tast del celler.

Més info

Comença l’operació Pasqua a Món Sant Benet

De l’11 de març al 10 d’abril
Viu la Pasqua en família a Món Sant Benet: busquem ous de colors i cuinem una deliciosa mona! Celebra l’arribada de la primavera seguint les tradicions! Busca en família els ous de pasqua de colors amagats als Jardins de la Casa de l’Amo del monestir de Sant Benet de Bages. No serà fàcil, però et deixarem algunes pistes! Quan tinguis l’ouera completa, podràs endinsar-te a la cuina de la Fundació Alícia per elaborar una deliciosa mona de pasqua. T’explicarem tots els secrets perquè et quedi de primera!

Reserva

També et recomanem…

Els establiments amb certificat Biosphere

Saps què és el certificat Biosphere Sustainable Lifestyle? Aquest distintiu expedit per l’Institut de Turisme Responsable certifica que els establiments adherits treballen per un turisme respectuós amb el medi ambient, la cultura, la societat i l’economia del territori. A més, la seva gestió interna està alineada amb els 17 ODS de les Nacions Unides i en el cas del Bages, els establiments són també membres col•laboradors del Geoparc Mundial UNESCO de la Catalunya Central.

Avui et presentem les bones pràctiques en sostenibilitat de…

 

Urpina de la Fundació Ampans
Coneix totes les empreses Biosphere del Bages!

Més propostes d’aquest mes…

4 de març
Vine a fer trail running en grup de la mà de l’equip esportiu CUBE! Aquest 4 de març la Ruta del vi de la DO Pla de Bages ens proposa l’itinerari de Camins de vi que recorre l’entorn del celler Mond-Obert, les seves vinyes i la Séquia (activitat gratuïta). Si t’agrada sortir a córrer, t’animem a fer els 5 itineraris circulars a l’entorn dels cellers del Bages per explorar els paisatges de bosc i vinya de casa nostra i el seu patrimoni vinícola. Una manera saludable d’apropar la història de la vinya i el vi als apassionats del running i estar en contacte amb la natura.

Més info

Del 7 al 12 de març
Un any més, Navàs torna a celebrar la ja tradicional festa del vi del municipi, amb una setmana plena d’actes: tast de vins, maridatges amb vins de Navàs, mostra de vins, caminada popular, etc.

Més info

La cuina d’hivern

Qui diu que la cuina d’hivern és avorrida? Els restaurants adherits a les 4 Temporades Gastronòmiques del Bages et demostraran tot el contrari utilitzant ingredients del Bages, de proximitat i de temporada.

Restaurants

Queda’t a dormir

Els allotjaments del Bages t’esperen amb les llars de foc enceses!

Allotjaments al Bages

No en tens prou? totes les recomanacions d’aquest mes a bagesturisme.cat/hivern i a les xarxes de @bagesturisme

 

Els distintius de qualitat del Bages

Punt d'informació turísticaEstrella MichelinCarta Eureopa de Turisme Sostenible (CETS)Restaurants de les 4 temporades gastronòmiques del BagesEl Rebost del BagesDO Pla de BagesGeoparc de la Catalunya CentralBiosphere

Els camins del Bages

Parc de la Sèquia3 montsCamí de Sant JaumeCamí OlibaCamí Ignasià