18 de març de 2024

6 propostes per gaudir de la Setmana Santa al Bages!

6 propostes per gaudir de la
Setmana Santa al Bages!

Ei! Encara no tens pla per aquestes vacances? Al Bages, la Setmana Santa és sinònim de desconnexió, tranquil·litat, aventura i tradició! Els carrers s’omplen de rauxa amb les Caramelles i les seves cançons populars. Però si el que busques és desconnectar, et proposem rutes i els llocs més intagrameables de la comarca. I per acabar-ho d’adobar, res millor que tastar les delicioses receptes amb productes de temporada

Deixa’t sorprendre per aquestes 6 propostes al Bages!

1. Les Caramelles

Dissabte 30 i diumenge 31 de març

La Pasqua al Bages és sinònim de gresca i celebració! Les colles caramellistes, vestides de vint-i-un botons, omplen els carrers de rauxa amb els seus balls tradicionals. A més a més de les conegudes caramelles de Súria (considerades les més grans de Catalunya) grans i petits escampen els seus cants i balls per Callús, Cardona i Sant Salvador de Guardiola.

No t’ho perdis!

Més info

2. Última etapa del Camí Ignasià

Si el que busques és desconnectar a la natura i trobar-te a tu mateix, et proposem gaudir del paisatge del Bages com mai abans ho havies fet! Agafa les botes i la motxilla i recrea l’últim tram del Camí Ignasià, entre Montserrat i Manresa, seguint les passes que va el cavaller fer Ignasi de Loiola el 25 de març de 1522, revivint la seva experiència i gaudint dels paisatges que van captivar-lo.
La cuina del jove Chef Albert López de l’Hotel La Garriga de Castelladral. Novembre de 2015.

3. La Cuina de temporada

El canvi d’estació i l’esperada arribada de la primavera es tradueixen en un nou món de productes i sabors per gaudir amb els 5 sentits! Apropa’t als restaurants de les 4 temporades gastronòmiques del Bages per tastar les delicioses propostes preparades amb molt d’afecte pels nostres cuiners i cuineres amb els millors productes del territori.

Reserva i no et quedis sense taula!

Restaurants

4. Les millors vistes a Montserrat

Si vols passar una Setmana Santa sense aglomeracions i gaudint de passejades i vistes espectaculars de la cara nord de Montserrat, has de venir al Bages! Et recomanem diverses rutes i punts des d’on podràs observar la muntanya màgica.
Això sí, sigues respectuós amb l’entorn, els sembrats, emporta’t la brossa i estaciona el vehicle a les zones indicades d’aparcament si us plau.

Més rutes

5. Taller infantil wild me a l’Oller del Mas

Dissabte 30 de març d’11h a 12h

Ets capaç de trobar les plomes d’ocell més boniques de tot el bosc?
Descobreix la màgia de la natura als boscos de l’Oller del Mas. Una aventura fascinant per aprendre els secrets que s’amaguen entre els arbres i la vegetació del bosc. Dirigit per educadores de Wild Me, inclou una proposta del Wild Book d’Hivern.
(Recomanat a partir dels 3 anys)

Reserva

6. La Ruta del Vi DO Pla de Bages

I si aquesta Setmana Santa fas una escapada amb el vi com a protagonista? Et proposem les més de 30 experiències de la Ruta del vi de la DO Pla de Bages.

Tastos, pícnics entre vinyes, descoberta del patrimoni vinícola, rutes a l’entorn dels cellers, maridatges, activitats de benestar, etc. I tot una xarxa d’establiments que respiren cultural de: cellers, allotjaments, restaurants, museus…

Planifica’t
Vagis on vagis aquestes vacances, recorda que estem en sequera i que cada gota compta. Ajuda’ns a estalviar aigua!

Els distintius de qualitat del Bages

Punt d'informació turísticaEstrella MichelinCarta Eureopa de Turisme Sostenible (CETS)Restaurants de les 4 temporades gastronòmiques del BagesEl Rebost del BagesDO Pla de BagesGeoparc de la Catalunya CentralBiosphere

Els camins del Bages

Parc de la Sèquia3 montsCamí de Sant JaumeCamí OlibaCamí Ignasià