Els orígens del poble de Sallent s’han de situar en el Castell documentat des del Segle X, que imponent sobre un turó, controlava l’entrada a la vall del Llobregat. A partir del segle XII la població es va començar a centrar  més a prop del riu i el castell va anar perdent la seva funció estratègica.

Actualment és un conjunt monumental de gran importància que inclou les restes del castell, la muralla i les torres però sobretot en destaca l’església romànica de Sant Esteve i Sant Sebastià, integrada dins el recinte fortificat. Aquest església, de planta circular, és una de les més grans de Catalunya.

La visita permet recórrer les restes evocadores del castell amb les vistes del Pla de Bages i Montserrat com a taló de fons,  i entrar dins l’excepcional església romànica tot descobrint els fets històrics més destacats que han marcat la vida d’aquesta antiga fortalesa.

Es poden fer  visites guiades  gratuïtes el matí del primer dissabte de cada mes. L’horari de les visites és a les 11:00h.

Te recomendamos

Los distintivos de calidad del Bages

Punt d'informació turísticaEstrella MichelinCarta Eureopa de Turisme Sostenible (CETS)Fogons del BagesEl Rebost del BagesDO Pla de BagesGeoparc de la Catalunya CentralBiosphere

Los caminos del Bages

Parc de la Sèquia3 montsCamí de Sant JaumeCamí OlibaCamí Ignasià