La Fira de Sant Marc és una festa molt arrelada a Sant Salvador de Guardiola. Està dedicada al pa i al vi. La benedicció del terme, el repartiment del panellet beneït i l’antic sorteig del xai són la base de la tradició immemorial que, any rere any, se celebra al municipi.

Trobaràs bon ambient, tast de vins DO Pla de Bages, degustacions de producte local, mercat de productes artesans, música en directe i jocs de fusta gegants per a infants i família.

Les activitats més importants són:

• Els actes propis de la Festivitat de Sant Marc, amb la Missa Solemne, la posterior benedicció del panellet i del terme, la ballada de les Caramelles (Colla dels Quintos), els ballets dels Gegants de la vila (En Salvador i la Gràcia) i el repartiment dels panellets de Sant Marc a tots els assistents.

• La fira de Sant Marc del Pa i del Vi hi comptarà amb diverses parades de gastronomia i cellers de la DO Pla de Bages, una dinamització musical de caràcter tradicional, i pels més menuts una proposta de jocs de fusta ambientats amb la temàtica castellera com el carrusel del boter. Com a colofó de la diada tindrem un concert vermut amb el grup Set de Rumba que ens amenitzaran amb totes aquelles rumbes que coneixem.

L’espai firal també comptarà amb  una zona de bar – terrassa i servei de menjar amb una foodtruck.

Et recomanem

Els distintius de qualitat del Bages

Punt d'informació turísticaEstrella MichelinCarta Eureopa de Turisme Sostenible (CETS)Restaurants de les 4 temporades gastronòmiques del BagesEl Rebost del BagesDO Pla de BagesGeoparc de la Catalunya CentralBiosphere

Els camins del Bages

Parc de la Sèquia3 montsCamí de Sant JaumeCamí OlibaCamí Ignasià