El campanar de l’església de Sant Mateu de Bages és un dels pocs exemples de campanar de torre d’època preromànica (s.X), amb els característics arcs de ferradura, per é que en algunes obertures l’arc no és gaire pronunciat. El camapanar és l’element més interessant de l’església parroquial de Sant Mateu de Bages, que va ser reconstruïda al segle XIX.

A les estances de la rectoria es pot visitar una interessant mostra d’eines i objectes tradicionals del món rural, mentre que al subsol es conserva un conjunt de tombes antropomòrfiques excavades a la ruca d’època alt-medieval. Pel bon estat de conservació, és un dels millors exemples d’aquest tipus de necròpolis al Bages.

A l’entorn de l’església i la rectoria hi ha una casa rural molt ben arreglada a més a més de un parc infantil i un camp de futbol. A tocar fa un raval de casetes i l’ajuntament, on hi ha un bar. Tot plegat un espai idoni per a fer una passejada i començar/acabar una ruta en bicicleta o a peu!

Et recomanem

Els distintius de qualitat del Bages

Punt d'informació turísticaEstrella MichelinCarta Eureopa de Turisme Sostenible (CETS)Restaurants de les 4 temporades gastronòmiques del BagesEl Rebost del BagesDO Pla de BagesGeoparc de la Catalunya CentralBiosphere

Els camins del Bages

Parc de la Sèquia3 montsCamí de Sant JaumeCamí OlibaCamí Ignasià