El campanar de l’església de Sant Mateu de Bages és un dels pocs exemples de campanar de torre d’època preromànica (s.X), amb els característics arcs de ferradura, per é que en algunes obertures l’arc no és gaire pronunciat. El camapanar és l’element més interessant de l’església parroquial de Sant Mateu de Bages, que va ser reconstruïda al segle XIX.

A les estances de la rectoria es pot visitar una interessant mostra d’eines i objectes tradicionals del món rural, mentre que al subsol es conserva un conjunt de tombes antropomòrfiques excavades a la ruca d’època alt-medieval. Pel bon estat de conservació, és un dels millors exemples d’aquest tipus de necròpolis al Bages.

A l’entorn de l’església i la rectoria hi ha una casa rural molt ben arreglada a més a més de un parc infantil i un camp de futbol. A tocar fa un raval de casetes i l’ajuntament, on hi ha un bar. Tot plegat un espai idoni per a fer una passejada i començar/acabar una ruta en bicicleta o a peu!

Et recomanem

Els distintius de qualitat del Bages

Punt d'informació turísticaEstrella MichelinCarta Eureopa de Turisme Sostenible (CETS)Fogons del BagesEl Rebost del BagesDO Pla de BagesGeoparc de la Catalunya CentralBiosphere

Els camins del Bages

Parc de la Sèquia3 montsCamí de Sant JaumeCamí OlibaCamí Ignasià

betebet

dalaman transfers

kalkan transfer

cheesecake

marmaris transfer

Bursa diş klinikleri