Aquest camí  de  gran  bellesa  paisatgística  és  l’itinerari  històric  que,  amb poc més de 3 quilòmetres  uneix  el  nucli de Sant Fruitós amb el Monestir de Sant Benet.

El Bosquet és el punt d’inici d’aquest itinerari, des d’on passejant o en BTT, es poden veure  construccions    de    parets  de  pedra  seca  i  barraques  de  vinya  molt  ben  conservades  entre  camps  de  conreu  i  amb el cim del Montcau i la serra de Montserrat com a teló de fons.

Un punt d’interès molt destacable i de gran bellesa paisatgística és el Mirador de Sant Benet. Des d’aquest indret, a gairebé 300 metres d’alçada sobre el nivell del mar, es té una vista privilegiada del conjunt del monestir i del seu entorn.

Abans d’arribar al monestir de Sant Benet, podrem observar el  recorregut  del  riu  Llobregat  a  l’extrem  oriental  del  Pla  de  Bages. En aquest punt veurem el “Pont Vell”,  aixecat poc després de la confluència dels rius Llobregat i Calders. La seva construcció es va iniciar el 25 de juliol de 1796 i no es va finalitzar fins el 1804. Té una longitud total de 121,75 metres, amb set arcades de proporcions desiguals. A causa de la seva importància  estratègica,  va  ser  volat  en  el  decurs  de  la  Guerra  Civil.  Finalment, va ser reconstruït l’any 1946.

Podeu consultar tots els detalls en aquest fulletó.

Distància: 3.25km lineal

Dificultat: fàcil

 

Et recomanem

Els distintius de qualitat del Bages

Els camins del Bages