3 d'agost de 2023

10 indrets per explorar el Bages rural

10 indrets per explorar el Bages rural

Què et sembla fer turisme rural aquest estiu? Et proposem 10 indrets i algunes recomanacions per explorar l’essència més rural de la comarca: l’encant dels nuclis antics amb els carrers empedrats, el patrimoni romànic, antigues fortaleses medievals, la pagesia i un bon tou de cultura popular i gastronòmica!

1. Castellnou de Bages

Un nucli antic molt ben conservat amb l’església romànica d’estil llombard com a protagonista. Ah, i fes un cop d’ull als allotjaments de turisme rural. Són preciosos, de segur que et sorprendran!

2. Navàs

Navàs amaga un munt de petits tresors rurals que has de conèixer com l’església romànica de Sant Cugat del Racó, Valldeperes, Sant Salvador de Torroella o  el Mujal. Aprofita per fer parada i fonda a Castelladral o a Palà!

3. Sant Mateu de Bages

Que no hi falti la visita a Coaner (et recomanem aquesta ruta a peu des de Súria) i el petit nucli medieval de Claret de Cavallers.

4. Aguilar de Segarra

Ves-hi amb família i aprofita per a fer el circuit d’orientació i visitar el castell de Castellar.

5. Rajadell

Impossible no enamorar-se del petit poble de Rajadell, amb un nucli d’allò més pintoresc envoltat de bosc, oliveres i camps de conreu. Hi trobareu carrers i cases de pedra, la plaça del poble, l’església romànica, el castell, molins d’oli i restaurants de cuina tradicional catalana.

6. Fonollosa

La visita al conjunt monumental de les Torres de Fals amb més de 1.000 anys d’història és de parada obligatòria. Descobreix la història dels castells de frontera i la vida de la vescomtessa Engonça de Cardona i Fals.

7. Castellfollit del Boix

A part de fer-s’hi les millors mongetes del món (almenys per nosaltres i si no, tasta-les als restaurants del poble) i uns vins excel·lents, t’animem a fer una visita enoturística als cellers Entrebosc i Grau i Grau.

8. Mura, Talamanca i Rocafort

3 pobles medievals preciosos amb molt d’encant amagats al parc natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac, on podràs fer un munt de rutes a la natura. Per evitar aglomeracions, et recomanem anar-hi entre setmana.

9. Cornet

Entre camps de blat, boscos, masos i petites esglesioles, trobem aquest nucli rural del municipi de Sallent. Gaudeix de les tradicions populars que ofereix la seva Festa Major de l’11 al 15 d’agost. Consulta el programa.

10. Gaià

En aquest poblet del Bages nord-oriental hi trobareu natura, tranquil·litat, romànic i rutes amb BTT.Els distintius de qualitat del Bages

Punt d'informació turísticaEstrella MichelinCarta Eureopa de Turisme Sostenible (CETS)Restaurants de les 4 temporades gastronòmiques del BagesEl Rebost del BagesDO Pla de BagesGeoparc de la Catalunya CentralBiosphere

Els camins del Bages

Parc de la Sèquia3 montsCamí de Sant JaumeCamí OlibaCamí Ignasià