El nom de La Premsa és fruit de la important producció d’oli que va funcionar des de pricipis del segle passat fins l’any 1980. La Premsa, coneguda antigament amb el nom de cal Cots, és una masia documentada des de l’any 1637, però que probablement ja existia l’any 1307, quan apareixen documentacions sobre la família propietària de l’època, els Calvet.

L’edifici, avui format per la unió de dues cases diferenciades però connectades, era situat al peu del camí que unia Cardona amb Manresa i Vic des d’abans de l’any 1000. Com passa amb la majoria de cases pairals, la finca de cal Cots es va construir i rehabilitar en diferents fases, i per això avui hi conviuen voltes i arcs d’origen medieval amb obertures renaixentistes i elements decoratius més moderns, alguns del segle XX.

Les nou habitacions amb què compta La Premsa ocupen les dues plantes que van ser habitades durant segles per les famílies que van viure en aquesta masia. La rehabilitació de l’edifici ha servit per convertir totes les estances en espaioses habitacions, completament equipades amb tots els elements que garanteixin el confort dels nostres hostes.

Et recomanem

Els distintius de qualitat del Bages

Punt d'informació turísticaEstrella MichelinCarta Eureopa de Turisme Sostenible (CETS)Restaurants de les 4 temporades gastronòmiques del BagesEl Rebost del BagesDO Pla de BagesGeoparc de la Catalunya CentralBiosphere

Els camins del Bages

Parc de la Sèquia3 montsCamí de Sant JaumeCamí OlibaCamí Ignasià