Portes Obertes a la Casa Torres Amat

Gaudeix d’una jornada de portes obertes a la fàbrica de Cal Torres, situada al costat del riu Llobregat, és l’origen de la revolució industrial a la península ibèrica. Actualment, s’ha restaurat, adequat i museïtzat l’espai que ocupen la turbina i l’antiga fàbrica, als baixos de la casa Torres Amat.

Seguidament, es puja a la planta noble de la família. Les seves luxoses sales són un exemple excel·lent per copsar el poder de la burgesia catalana. Entre els seus membres més destacats figura el bisbe Torres Amat (1772-1847), religiós, bisbe reformador, hereu de les idees i la cultura del segle XVIII i amb una vida plena de contrastos.

La visita a la Casa Torres Amat permet descobrir l’apassionant història d’aquesta nissaga sallentina i el seu llegat patrimonial, testimoni d’un ric passat industrial. Va ser adquirida per la Diputació de Barcelona el 1981, juntament amb mobles, objectes d’art, ornaments i objectes litúrgics que van pertànyer al bisbe Torres i a la seva família.

Data: 26 d’agost de 2023

Horari: 12:00 (durada aproximada: 1:15h)

Preus

  • 4.00€ entrada general
  • 2.00€ entrada reduïda (-12 anys, +65 anys, residents a Sallent, persones a l’atur i famílies nombroses)

Reserva d’entrades a www.entrapolis.com

Combinable amb: Poblat ibèric del Cogulló

Et recomanem

Els distintius de qualitat del Bages

Punt d'informació turísticaEstrella MichelinCarta Eureopa de Turisme Sostenible (CETS)Restaurants de les 4 temporades gastronòmiques del BagesEl Rebost del BagesDO Pla de BagesGeoparc de la Catalunya CentralBiosphere

Els camins del Bages

Parc de la Sèquia3 montsCamí de Sant JaumeCamí OlibaCamí Ignasià