Conjunt que permet conèixer la vida i influència de Sant Antoni Maria Claret (1807-1870), així com la cultura catalana del segle XIX, tot visitant la casa natal on s’ ubica una moderna exposició permanent.

L’exposició s’ubica a la casa natal, gran casa pairal que data de mitjans del s.XV i de la qual la família Claret és documentada com a propietària de la casa des del s.XVII.Consta d’una planta baixa més dos pisos en alçada al cos principal. Té diferents afegits als laterals i al soterrani. Conserva el celler amb tres tines i dues botes congrenyades. Teulada a dues aigües. Gran escala interior culminada amb una cúpula amb petxines i pintada. Escala i habitacions pintades amb ornamentacions habituals als casals barrocs de finals del XVIII. Menjador amb capella. Façana de pedra picada amb dos portals adovellats.

Del conjunt, cal destacar també l’església annexa dedicada al Sant, construïda l’any 1967 en la qual sobresurten les decoracions realitzades per Subirachs que remeten al passat tèxtil i manufacturer de la família i els vitralls contemporanis que donen llum a l’edifici.

S’ofereixen visites guiades amb prèvia reserva.

Et recomanem

Els distintius de qualitat del Bages

Punt d'informació turísticaEstrella MichelinCarta Eureopa de Turisme Sostenible (CETS)Restaurants de les 4 temporades gastronòmiques del BagesEl Rebost del BagesDO Pla de BagesGeoparc de la Catalunya CentralBiosphere

Els camins del Bages

Parc de la Sèquia3 montsCamí de Sant JaumeCamí OlibaCamí Ignasià