Talamanca és terra de vinya, i els seus vins formen part d’una de les denominacions amb més renom de Catalunya, la DO del Bages. Un territori amb gust de vi i un paisatge de camps i pedres, on destaquen les espectaculars barraques de vinya i els infinits marges de pedra seca. Un patrimoni que està quedant ocult, i unes tècniques que s’estan perdent amb el pas dels anys.

En Roger t’ensenyarà el fascinant món de la pedra seca a les vinyes de Talamanca. Un patrimoni declarat Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat, que amaga secrets i beneficis naturals. Una tècnica increïble a conservar. Amb ell hauràs d’arremangar-te les mànigues per a recuperar i contribuir a preservar una de les tècniques tradicionals més antigues de Catalunya.

Un cop finalitzat el taller, en Pep Tarín t’explicarà l’essència de la vinya a través de tots els sentits. Descobriràs les famoses Tines del Bages i degustaràs els vins amb denominació d’origen, emmarcats dins d’un paisatge natural formidable.

Et recomanem

Els distintius de qualitat del Bages

Punt d'informació turísticaEstrella MichelinCarta Eureopa de Turisme Sostenible (CETS)Restaurants de les 4 temporades gastronòmiques del BagesEl Rebost del BagesDO Pla de BagesGeoparc de la Catalunya CentralBiosphere

Els camins del Bages

Parc de la Sèquia3 montsCamí de Sant JaumeCamí OlibaCamí Ignasià