Xerrada a càrrec del geòleg Ferran Climent per a conèixer amb profunditat què és el Geoparc i la geologia del territori.
Fa més de 36 milions d’anys, al cor geogràfic de Catalunya, formava part d’un mar que va desaparèixer de forma progressiva mentre s’anaven aixecant els Pirineus. Un llarg procés de milions d’anys , que es pot descobrir observant el territori on es poden trobar espectaculars formacions rocoses i rics recursos naturals que han definit el paisatge i l’evolució del poblament i la seva economia.
La necessitat de protegir i difondre aquest singular patrimoni va impulsar a crear el Parc Geològic i Miner de la Catalunya Cenrtal ( integrat per la comarca del Bages, part del Moianès i el municipi de Collbató) i des del del 2012 gaudeix del reconeixament de la UNESCO, quedant integrat dins la xarxa europea de Geoparcs com a Geoparc de la Catalunya Central
A Sallent podem trobar diversos punts d’interès geològic i elements patrimonials vinculats a l’activitat minera de la sal. L’espectacular falla del guix, els penyassegats del turó del Castell i l’antiga colònia minera de la Botjosa, entre d’altres, ens recorden que el paisatge actual, natural i cultural, és resultat directe de la increïble història geologica de la Catalunya Central.
Durada: 1:00h
Lloc: centre Interpretació de la Casa Torres Amat.
Activitat gratuïta
Accés: Es pot aparcar al pont de la Concòrdia o a algun dels pàrquings de vora el riu i arribar a peu fins al Carrer Pelatera, a tocar del Llobregat. Allí hi ha el centre d’interpretació, des d’on s’inicia la visita.