Mura

Balmes, masies i molins a Mura

Ajuntament de Muramura.cat

Comencem des del Centre d’Interpretació de Mura, baixem pel carrer de la Coma cap a la riera de les Nespres, la travessem i hi trobem la fita d’inici d’itinerari, amb les etiquetes de color marró. Seguim el corriol paral·lel al curs d’aigua, que a poc a poc s’enfila i se separa de la riera. Continuem per aquest sender principal fins a aparèixer, a mà dreta, un camí empedrat: és l’antic camí de Mura a Montserrat.

En poc més d’un quart d’hora arribem a un petit puig on destaca una creu de ferro: La Creu de la Vila.

La voregem i reprenem el camí, que ressegueix la capçalera de diversos barrancs i torrents fins arribar al puig de la Balma. En arribar al fons de la vall, on trobem una bassa envoltada d’oms i pollancres, el camí gira cua. Als pocs metres, una fita ens indica que hem d’enfilar-nos per un camp, al costat d’un cobert, per guanyar de nou un camí que ens deixa a tocar del puig de la Balma.

Desfem el recorregut fins al cobert i davallem pel mateix camp, que ens durà al camí d’origen. El seguim una estona fins que, a mà dreta, apareix un viarany que arriba fins al casalot de la Vila i l’envolta per darrere.

Seguint les fites, el corriol continua endavant, davalla fent ziga-zagues i travessa alguna codina, fins a arribar al llit del torrent dels Codolosos. Seguim la llera a favor del corrent. Poc abans que conflueixi amb la riera de les Nespres, veiem cal Miqueló. El sobrepassem i continuem amunt pel camí que voreja i de seguida travessa la riera de les Nespres. A l’altra riba de la riera, ens trobem a l’antiga edificació del Molí del Mig, ja restaurada i apta per fer-ne una visita.

Passat el Molí, enfilem per una pista cimentada i abans d’arribar a la carretera trobarem unes escales a mà dreta que ens portarà directe al nucli urbà, on tornarem a pujar pel carrer de la coma fins al punt d’inici.


Punts d'interès turístic

Mura (poble amb encant), la Creu de la Vila, Puig de la Balma, Molí del Mig, Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac, oleoturisme

Aparcament / com arribar

Aparcaments senyalitzats a Mura

Més informació

Ruta senyalitzada amb etiquetes de color marró

Et recomanem

Els distintius de qualitat del Bages

Punt d'informació turísticaEstrella MichelinCarta Eureopa de Turisme Sostenible (CETS)Restaurants de les 4 temporades gastronòmiques del BagesEl Rebost del BagesDO Pla de BagesGeoparc de la Catalunya CentralBiosphere

Els camins del Bages

Parc de la Sèquia3 montsCamí de Sant JaumeCamí OlibaCamí Ignasià