Claret de Cavallers. Nucli medieval arrecerat al Nord Est del terme de Sant Mateu de Bages, sobre la riera que baixa d’Utgés i que continua cap a Coaner.

Petit nucli que té el seu orígen en un castell medieval, del qual en queden unes poques restes, i que derivà més tard en dos importants masos: Can Serra i Can Ferrer. És destacable la seva església, majoritàriament dels segles XV i XVI i dedicada a Sant Pere. Acull tres interessants retaules de tradició renaixentista i de la primera època del Barroc.

El castell o conjunt fortificat, era vinculat al castell de Castelltallat i no tenia un terme definit, sinó el de l’església de sant Pere de Claret, però el fet d’estar en un lloc excèntric li donà certa autonomia defensiva que no se sap si es reduí a una fortificació del nucli de població, o bé si existí un castell.  El poble està emmurallat per les mateixes cases que el defensen i poden trobar-s’hi alguns escuts nobiliaris signe del seu passat.

Espai perfecte per gaudir d’una excursió en bicicleta o passejada tranquil·la. Espai en procés de reconstrucció, amb un gran encant i autenticitat on s’hi troba també la “La Petita granja de Claret”.

Et recomanem

Els distintius de qualitat del Bages

Punt d'informació turísticaEstrella MichelinCarta Eureopa de Turisme Sostenible (CETS)Restaurants de les 4 temporades gastronòmiques del BagesEl Rebost del BagesDO Pla de BagesGeoparc de la Catalunya CentralBiosphere

Els camins del Bages

Parc de la Sèquia3 montsCamí de Sant JaumeCamí OlibaCamí Ignasià