Ves al contingut

Què en sabem de les dones Torres Amat? Una mirada femenina a aquesta família a través de les cartes de la Teresa Amat de Palou.

La fàbrica de Cal Torres, situada al costat del riu Llobregat, és l’origen de la revolució industrial a la península ibèrica. Actualment, s’ha restaurat, adequat i museïtzat l’espai que ocupen la turbina i l’antiga fàbrica, als baixos de la casa Torres Amat.

Seguidament, es puja a la planta noble de la família. Les seves luxoses sales són un exemple excel·lent per copsar el poder de la burgesia catalana. Entre els seus membres més destacats figura el bisbe Torres Amat (1772-1847), religiós, bisbe reformador, hereu de les idees i la cultura del segle XVIII i amb una vida plena de contrastos.

La visita a la Casa Torres Amat permet descobrir l’apassionant història d’aquesta nissaga sallentina i el seu llegat patrimonial, testimoni d’un ric passat industrial. Va ser adquirida per la Diputació de Barcelona el 1981, juntament amb mobles, objectes d’art, ornaments i objectes litúrgics que van pertànyer al bisbe Torres i a la seva família.

HORARIS I RESERVES CLICANT AQUÍ

Gratuïta

Durada aproximada: 1:15h

___________________________________________________________________

Accés:
– Amb vehicle propi: agafar la sortida 62 des de la C-16 i avançar fins el centre, es pot aparcar al pont de la Concòrdia o a algun dels pàrquings de vora el riu i arribar a peu fins al Carrer Pelatera, a tocar del riu. Allí hi ha el centre d’interpretació, des d’on s’inicia la visita.
– Amb transport públic cal agafar la línia d’autocars d’Alsa (connecta amb Cerdanya, Berguedà, Manresa i Barcelona) i baixar a la parada del centre (on hi ha el semàfor i el pont vell).

Et recomanem

Distintius de qualitat al Bages

Geoparc de la Catalunya CentralUNESCOBiospherePunt d'informació turísticaCarta Eureopa de Turisme Sostenible (CETS)El Rebost del BagesRestaurants gastronòmicsEstrella MichelinDO Pla de Bages