Els ocells són capturats per ser anellats de maneres molt diverses. Molts són anellats al niu quan són pollets, la qual cosa és molt valuosa ja que ens dóna una informació molt precisa de la seva edat i el seu origen. El mètode més utilitzat per anellar ocells completament crescuts és la xarxa japonesa, de malla molt fina que es col·loca verticalment i que és especialment dissenyada per agafar els ocells quan volen. Aquest mètode és molt efectiu, però els ocells només poden ser extrets de la xarxa amb seguretat per anelladors experimentats que seran del Parc de la Sèquia.

El tram mitjà del riu Llobregat presenta una colla de peculiaritats en el seu pas per la Corbatera. En primer lloc, el riu entra en una extensió de terrenys plans. Això provoca que l’aigua discorri lentament i suau a causa de l’escàs desnivell. Cal destacar a més la presència de força varietat d’hàbitats en ben poca superfície: bosc de ribera autòcton ben conservat (àlbers, freixes i salzes), pinedes de pi pinyoner, retalls de roureda, talusos de margues vermelles, sorrals, codolars i una gran extensió de canyissar i boga.

 

RESERVES CLICANT AQUÍ

 

Horari: 8:00h inici amb tots els passos, després sessions reduïdes a 9:00h, 10:00h i 11:00h

Ubicació aparcamentvora el Mas de la Sala
Ubicació iniciestany de la Corbatera
Preus
– 4.00€ entrada general
– 2.00€ entrada reduïda (-12 anys, +65 anys, empadronats/es a Sallent, persones a l’atur i famílies nombroses)
Respecteu l’espai, el silenci i els animals de l’entorn
Com arribar-hi: deixar el cotxe a l’espai d’aparcament vora el Mas de la Sala (Sortida 59 de la C-16) i desplaçar-se a peu uns 200m fins arribar a l’espai natural de l’estany de la Corbatera on té lloc l’activitat.
*En cas de dubte, clicar sobre les ubicacions més amunt (en cursiva) i us conduirà directament als punts d’origen per Google Maps.

Et recomanem

Els distintius de qualitat del Bages

Punt d'informació turísticaEstrella MichelinCarta Eureopa de Turisme Sostenible (CETS)Restaurants de les 4 temporades gastronòmiques del BagesEl Rebost del BagesDO Pla de BagesGeoparc de la Catalunya CentralBiosphere

Els camins del Bages

Parc de la Sèquia3 montsCamí de Sant JaumeCamí OlibaCamí Ignasià