VISITA AL CASTELL DE SALLENT I ESGLÉSIA ROMÀNICA 

Els orígens del poble de Sallent s’han de situar al Castell que imponent sobre un turó, controlava l’entrada a la vall del Llobregat.

Actualment és un conjunt monumental de gran importància que inclou les restes del castell, la muralla i les torres, però sobretot en destaca l’església romànica de Sant Esteve i Sant Sebastià. Aquest església, de planta circular, és una de les poques d’aquesta forma i la més gran de Catalunya.

La visita guiada permet recórrer les seves evocadores restes amb magnífiques vistes del del Pla de Bages i Montserrat com a taló de fons. Entrareu dins l’excepcional església romànica tot descobrint els fets històrics més destacats que han marcat la vida d’aquesta antiga fortalesa i la història de Sallent.

 

Informació:

  • Data: 3 de setembre de 2022
  • Horari de la visita: 10.00h
  • Imprescindible reserva prèvia a la web
  • Entrada: gratuïta en el marc de la prèvia a la festa major

 

Com arrribar-hi:

Des de la carretera secundària que uneix Sallent amb Cabrianes (Camí de Cabrianes), cal prendre el trencall que senyalitza el castell “Baixada Riu”. Després de travessar les instal·lacions mineres, comença el camí de pujada al castell (senyalitzat) S’hi arriba perfectament amb cotxe.

Et recomanem

Els distintius de qualitat del Bages

Punt d'informació turísticaEstrella MichelinCarta Eureopa de Turisme Sostenible (CETS)Fogons del BagesEl Rebost del BagesDO Pla de BagesGeoparc de la Catalunya CentralBiosphere

Els camins del Bages

Parc de la Sèquia3 montsCamí de Sant JaumeCamí OlibaCamí Ignasià