Distintius del Bages

Punt d'informació turística

Punt d'informació turística

Carta Eureopa de Turisme Sostenible (CETS)

Carta Eureopa de Turisme Sostenible (CETS)

La Carta Europea de Turisme Sostenible està orientada al desenvolupament d’una activitat turística sostenible i en equilibri amb les necessitats dels visitants, la població local i les empreses turístiques del territori.

El Rebost del Bages

El Rebost del Bages

Aquest projecte agrupa els productes agroalimentaris autòctons o locals, amb una marcada singularitat per raó de la climatologia, l’orografia o el tipus de terra del Bages. Constitueix una ferma aposta de la comarca i dels seus productors per una alimentació i una gastronomia de proximitat i d’una gran qualitat.

  DO Pla de Bages

  DO Pla de Bages

  La denominació d’origen Pla de Bages és el distintiu que agrupa una dotzena de cellers hereus de la llarga tradició vitivinícola de la que va ser, al segle XIX, la comarca amb més vinya de Catalunya. El Bages és una terra de vins negres i generosos, amb una varietat autòctona que, paradoxalment, és un blanc fresc i afruitat: el picapoll.

  Geoparc de la Catalunya Central

  Geoparc de la Catalunya Central

  Es tracta del primer geoparc de Catalunya, amb una cinquantena de punts d’interès sota el denominador comú del geoturisme. El Geoparc agrupa una oferta de qualitat que integra cultura, natura, geologia, mineria i gastronomia. La història també es pot llegir per mitjà de les pedres i els paisatges que ens envolten.

  Biosphere

  Biosphere

  El segell Biosphere és una certificació voluntària i independent que suposa una garantia per als turistes en matèria de gestió mediambiental, protecció del patrimoni cultural i defensa de les variables socioeconòmiques d’una empresa o destinació.

  Grans camins del Bages

  Parc de la Sèquia

  Parc de la Sèquia

  3 monts

  3 monts

  És un itinerari de baixa muntanya, molt poc tècnic, entre els parcs naturals del Montseny, Sant Llorenç del Munt i l’Obac i Montserrat. S’endinsa per racons desconeguts fins a punts emblemàtics de la Catalunya prelitoral, amb un mosaic de paisatges singulars i una forta petjada cultural.

  Camí de Sant Jaume

  Camí de Sant Jaume

  El Camí de Sant Jaume porta cada any centenars de milers de persones a Santiago de Compostel·la. És el camí de pelegrinatge per excel·lència, i al Bages coincideix amb el Camí Oliba (GR-151), amb el qual es troba a la comarca d’Osona.

  Camí Oliba

  Camí Oliba

  És un sender de gran recorregut (GR-151) entre Montserrat i els Pirineus que pren com a eix temàtic l’art romànic i s’inspira en la gura d’un dels seus grans precursors, el bisbe i abat Oliba. Relliga el paisatge, la gastronomia, la tradició i l’oferta turística de la Catalunya interior.

  Camí Ignasià

  Camí Ignasià

  Recrea la ruta que, l’any 1522, va conduir Sant Ignasi de Loiola des del País Basc fins a Manresa. El seu pelegrinatge fins a Terra Santa va fer un recés d’onze mesos a Manresa, des d’on va formular els seus Exercicis Espirituals. Avui, aquest camí és un viatge interior per a milers de pelegrins.

  Restauració

  Estrella Michelin

  Estrella Michelin

  Restaurants de les 4 temporades gastronòmiques del Bages

  Restaurants de les 4 temporades gastronòmiques del Bages

  Els restaurants adherits a les 4 Temporades Gastronòmiques estan compromesos en elaborar productes del Bages, proximitat i de temporada. Aquest compromís es veu reflectit als seus menús i cartes, amb especial èmfasi als productes singulars de la comarca com l’albergínia blanca, la col verda manresana, els tomàquets del Bages, els vins DO Pla de Bages, el mató de Montserrat, les mongetes de Castellfollit o l’oli d’oliva del Bages.

  Els distintius de qualitat del Bages

  Punt d'informació turísticaEstrella MichelinCarta Eureopa de Turisme Sostenible (CETS)Restaurants de les 4 temporades gastronòmiques del BagesEl Rebost del BagesDO Pla de BagesGeoparc de la Catalunya CentralBiosphere

  Els camins del Bages

  Parc de la Sèquia3 montsCamí de Sant JaumeCamí OlibaCamí Ignasià